ממונה הבטיחות אחראי לייעץ למעסיק בכל הנוגע לחוקים, לתקנות ולתקנים בענייני בטיחות, לסייע לו ולאנשי צוות הניהול והתכנון בכל עניין הנוגע לבטיחות, גיהות, הנדסת אנוש ובריאות תעסוקתית של העובדים במפעל ולקדם את התודעה בנושאים אלו.
הסטודנטים בהכשרה מוזמנים להשתתף בסדנאות ומפגשים עם המרצים הבכירים בישראל, לקבל ייעוץ פרטני בנושא קריירה ויזמות, להצטרף למפגשי נטוורקינג עם בכירים במשק ולהתפנק בעמדות העבודה המתקדמות במתחם שלנו.
חובת מינוי ממונה על הבטיחות במפעל מפורטת בסעיף 4 בתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות), התשנ"ו 1996:
לא יעסוק אדם כממונה על הבטיחות, ולא יועסק ככזה, אלא אם כן בידו אישור כשירות תקף.
בשנים האחרונות אנו עדים לתאונות רבות במקום העבודה, המתרחשות בשל כשלים טכניים, ליקויי בטיחות ותברואה וטעויות אנוש. מקרים אלו, הביאו לעלייה משמעותית במודעות לחשיבות השמירה על הבטיחות במקום העבודה, וכיום מחויבים המעסיקים להעסיק ממונה בטיחות- איש מקצוע מוסמך בתחום בכל מפעל אשר בו מועסקים מעל לחמישים עובדים. בין אם מדובר בעבודה בגובה, עיסוק בתחום הבנייה או עבודה עם חומרים מסוכנים – הבטיחות בעבודה היא אחד ההיבטים המשמעותיים ביותר לשמירה על חיי אדם.
לימודי ממונה בטיחות, מתמקדת בהקניית כלים ומיומנויות לשיפור ושמירה על תנאים סביבתיים בטיחותיים במפעלים ובאזורים תפעוליים נוספים, בהתאם לתקנות ולחוקים העדכניים ביותר. במסגרת קורס ממונה בטיחות בעבודה נחשפים הסטודנטים למושגי היסוד החשובים בענף, ומשתתפים בסיורים לימודיים במפעלים שונים על מנת להכיר את העבודה בשטח.
תלמיד שלא הצליח במבחן המסכם ו/או בעבודת הגמר רשאי לחזור עליהם פעם נוספת, במועד שלא יעלה על 6 חודשים מהמועד הראשון. תלמיד שנכשל במבחן ההסמכה פעם שנייה יהיה זכאי להיבחן פעם אחת נוספת ובלבד שיקבל אישור לכך מידי מפקח עבודה ראשי.
291 שעות לימוד אקדמיות
40 שעות נוספות- פרויקט גמר
לעומדים בהצלחה בכל דרישות הלימוד, כולל פרויקט גמר, תוענק תעודה מטעם משרד העבודה.
תעודה זו הינה תנאי למינוי ממונה על הבטיחות בעבודה בארגון