אסטרטגיות למידה והוראה מותאמת

אסטרטגיות למידה והוראה מותאמת הינן טכניקות לשיפור תהליכי למידה והוראה המאפשרות שיפור וייעול מיומנויות קריאה וכתיבה, הבנת הנקרא, ומקצועות השפה והחשבון. התוכנית מתייחסת להיבטים הרגשיים בלקויות הלמידה, מזהה את מוקדי הקושי ובונה תוכנית לימודים מותאמת.

קיימות מספר אסטרטגיות למידה המסייעות להשיג תוצאות מצוינות בלמידה. הנה כמה מהאסטרטגיות המומלצות: תכנון וקביעת מטרות מדוייקות – כדי להשיג תוצאות מצוינות, חשוב לקבוע מטרות ברורות ומדוייקות ולתכנן כיצד להשיג אותן. חקירת החומר לפני השיעור – כדי להיות מוכנים לשיעור, חשוב לקרוא את החומר המתאים לפני השיעור ולהתנסות להבין אותו בצורה מלאה ומעמיקה. הבנת סגנון הלמידה האישי – כל אדם לומד בצורה שונה. חשוב להבין את סגנון הלמידה האישי של כל אחד ולהשתמש באסטרטגיות המתאימות לסגנון הלמידה שלו. השתמשו בטכניקות מגוונות של למידה – חשוב להשתמש בטכניקות שונות ללמידה כמו קריאה מהירה, הקלטת השיעור, רישום תרשימים וכו'. שמירה על לוח זמנים ופירוק החומר – חשוב לתכנן לוח זמנים ולפירק את החומר ליחידות קטנות יותר כדי להפחית את התחושה של הכנסת חומר רב ולהתאים את הלמידה לקצב האישי של התלמיד.

טכניקות לשיפור תהליכי למידה ושפה, מיומנויות בקריאה-כתיבה, אנגלית וחשבון, היבטים רגשיים בלקויות למידה, זיהוי מוקדי קושי ובניית תכנית למידה, פרקטיקום מעשי ורפלקציה קבוצתית.

אסטרטגיות למידה מוגדרות כהתנהגויות של הלומד שנועדו להשפיע על האופן שבו הלומד מעבד מידע. ניסיון להעביר מידע חדש שנלמד במילים ובשפה של הלומד. אסטרטגיות למידה, תוך התמקדות מיוחדת בסוגיות קוגניטיביות. ניתן להציג ארבעה מרכיבים במודלים של – הוראה, תהליכי למידה, תוצרי למידה וביצועים.

Call Now Button