תכני הלימוד
1. מהו אימון, מיהו מאמן, מטרת התהליך, רף המנהיגות האישי, 6 כללי המיון האישי
2. אבות מזון + מערכת העיכול:
*חלקי מערכת העיכול ותפקידם. פחמימות, חלבונים ושומנים- מבנה, תפקיד ומקורות במזון
3. קבוצות מזון- מים, ויטמינים ומינרלים
*תפקיד וחשיבות, צריכה יומית, חסרים נפוצים
4. פירמידת המזון וקבוצות מזון + סימון תזונתי:
*פירמידת המזון מהי? גלגוליה של הפירמידה, הפירמידה בישראל, ביקורת על הפירמידה, חוק
הסימון התזונתי, כיצד לקרוא סימון תזונתי.
5. עקרונות בבניית תפריט-חישוב והתאמה קלורית, חלוקה קלורית, חלוקה לארוחות
6. רעב שובע-מנגנונים בסיסיים- מערכת העיכול, הורמונים וקיבה, מתכון לשובע
7. הרכב גוף ואנתרופומטריה-גברים, נשים ילדים. הערכה קלורית על פי הרכב גוף, הרכב גוף רצוי מול
מצוי
8. השמנה-אפידמיולוגיה, FIT&FAT ,השמנת ילדים, תכניות התערבות
9. סיור מקצועי במפעל יצרני להבנת תהליכי ייצור המזון לעומקם
10. הכרות עם מרכיבי המזון הטבעי ואפשרויות הכנת מנות טעימות, מגוונות ועשירות.
11. עקרונות ההצלחה ובניית תכנית הצלחה
12. בניית תהליך אימון וייעוץ לאורח חיים בריא ותזונה נכונה.
13. כלים לעבודה בתחום- כעצמאים ושכירים, פתיחת קליניקה וליווי מאומנים
הקורס מיועד לעוסקים בתחום התזונה, טיפול, אימון וייעוץ.
במקרים חריגים יתקבלו בעלי ניסיון מוכח שאינם בעלי רקע אקדמי.
קבלה לקורס מותנית בוועדת קבלה.
היקף מסלול ההכשרה:
60 שעות אקדמאיות.
20 שעות פרקטיקום- התנסות מעשית.
חובות הקורס:
80% נוכחות ו100% פרקטיקום.
הסמכה ותעודות:
תעודת בוגר/ת הכשרת יועצי תזונה ואורח חיים בריא , מטעם היחידה ללימודי חוץ ובחסות איגוד היועצים והמאמנים – התאגדות העסקים בישראל.